filmfestival

Naar de Wildernis

Een filmfestival speciaal voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen.

een weekend en een midweek vr 23 feb t/m vr 1 mrt Locatie: Zaal 1

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Met het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur biedt Podium Vlieland een ideale combinatie van natuur en cultuur. Samen met de mooiste bioscoop van Nederland organiseren de Waddenvereniging en Roots Magazine al een aantal jaar met veel succes ieder voorjaar op Vlieland een filmweekend en – voor wie het eiland echt voor zichzelf wil hebben – een midweek.

Voor de liefhebbers van de betere natuurverhalen – denk aan films als ‘Into the wild’ en documentaires als ‘Silence of the Tides’ – hebben we voor dit filmfestival een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt vóór of juist in harmonie samenleeft mét de natuur

Uiteraard gaan we ook weer met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee bekijken. Samen met deskundige gidsen van de Waddenvereniging verkennen we tijdens een excursie het wad. En in de zaal ervaren we ‘s ochtends vroeg het magische uur rondom de zonsopkomst op de drooggevallen plaat Brakzand in de filmbeleving ‘Wad Stil’.

30 procent korting op boottickets!
Bezoekers van dit filmweekend krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Wacht met reserveren van de overtocht op de kortingscode die wij u na betaling van het arrangement toesturen. Na ontvangst van de code kunt u de bootreis boeken via www.doeksen.nl.

Speciaal voor leden van de Waddenvereniging
Speciaal voor leden van de Waddenvereniging is er tijdens het 3-daagse filmfestival de mogelijkheid om ook van het eiland te proeven. Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland organiseren we een gratis rondleiding en proeverij bij brouwerij Fortuna Vlieland (normale prijs €15,- per persoon). Sinds een paar jaar stoppen de brouwers van Fortuna op de rand van zand en zee de smaken van het eiland in een flesje. De combinatie van puur duinwater en eilander ingrediënten heeft al een aantal zeer geslaagde smaakcombinaties opgeleverd. Enkele blaadjes duizendblad geven de Island Ale een kruidige afdronk, een beetje zeewier zorgt bij het Duin Blond voor een ferme schuimkraag. Tijdens de rondleiding ontdekken we hoe eilander planten en vruchten als het geneeskrachtige duizendblad, honingklaver, rozenbottels en zeesla smaak geven aan het Vlielander bier. Rondleiding is mogelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Deelname aan de proeverij vanaf 18 jaar. Geef bij uw boeking uw lidnummer van de Waddenvereniging op, dan is de rondleiding met proeverij geheel gratis. Eerst lid worden van de Waddenvereniging? Meld u dan hier aan.

Tussen de films op fietsexcursie
Verken met een gids van de Waddenvereniging de wondere waddenwereld! Vanaf Podium Vlieland fietsen we langs het wad. Bij de jachthaven kunnen we een stukje het wad op en zullen we kijken naar alle planten en dieren die hier leven. Wanneer er tijd over is, bezoeken we ook het strand achter de jachthaven. Welke verschillen vallen op? Er is plaats voor 20 deelnemers per keer. Intekenen kan tijdens het filmfestival aan de balie bij Podium Vlieland. Neem je eigen fiets mee voor deze activiteit!

Arrangement
Podium Vlieland, Roots Magazine en de Waddenvereniging bieden een aantrekkelijk arrangement aan bij zes uitstekende hotels – Het Vlielandhotel, Hotelletje de Veerman, Hotel De Wadden, Badhotel Bruin, het Loodshotel en Hotel Zeezicht. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €199 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €44 voor een eenpersoonskamer.

Ontvang 30% korting op je bootticket
Bezoekers van dit filmfestival krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Na betaling krijgt u een kortingcode waarmee u op www.doeksen.nl de overtocht kunt boeken.

Tip
Vindt u het arrangement te kort? Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland. Geef dit duidelijk aan in uw aanvraag.

Voor deze filmarrangementen hebben we ook een aantal losse film passe-partouts beschikbaar. Voor mensen die elders op het eiland verblijven maar wel graag mee willen doen aan het filmarrangement. Interesse? Neem dan contact op met festivals@PodiumVlieland.nl.

Tip: Vindt u het arrangement te kort?
Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland.
Geeft dit duidelijk aan in uw aanvraag.

Podium Vlieland boekt deze Filmarrangementen i.s.m. op-Vlieland.nl & BoekingsAssistent
boekingskosten € 15,= per boeking.

WeekendProgramma AProgramma B
Vrijdag19:3021:30 – 23:15
Zaterdag7:30 – 10:00 – 14:00 – 19:15 – 23:3012:00 – 17:30 – 21:30
Zondag14:007:30 – 11:00
MidweekProgramma
Woensdag21:15
Donderdag7:30 – 10:30 – 15:00 – 20:30
Vrijdag10.00 – 13.30

Het volledige programma zien? Log dan in als Sleutelhouder.

wo 5 t/m vr 7 juni
1 midweek
filmfestival

Door Dik en Dun

Geniet van de voorzomer op Vlieland én van een midweek in juni met de mooiste en ontroerendste films over vriendschappen.

Uitverkocht info
vr 28 t/m zo 30 juni
1 weekend
filmfestival

Nederlands Kampeerfilmfestival

Onze feestelijke seizoensafsluiter én leukste begin van de zomervakantie: het Nederlands Kampeerfilmfestival; met films over kamperen, slapen in tenten en…

Laatste plaatsen info
vr 4 okt t/m zo 10 nov
Locatie: Zaal 1 4 midweken6 weekenden
filmfestival

Het Spannende Noorden

Het filmfestivalseizoen begint traditioneel in oktober en november met de spannendste Scandinavische drama's en thrillers.

vr 15 nov t/m zo 1 dec
1 midweek3 weekenden
filmfestival

Naar het Zuiden

Voor iedereen die behoefte heeft aan wat zon overwinteren we in november in Zuid-Europa en kozen we de mooiste films…

vr 6 t/m zo 15 december
2 weekenden
filmfestival

IDFA op Vlieland

Kom in december een weekend kijken naar documentaires van wereldklasse en ondertussen uitwaaien en ontspannen op een waddeneiland.