Bij zo’n bijzondere plek horen bijzondere gebeurtenissen. Van oktober tot juni organiseert Podium Vlieland wekelijks kleine filmfestivals rondom steeds wisselende, aansprekende thema’s; van Scandinavische thrillers tot films met zeezicht. Deze filmweekenden en filmmidweken zijn een aangename combinatie van natuur en cultuur. Op het programma staan de betere publieksfilm en toegankelijke filmhuisfilms. De films worden steeds kort ingeleid door programmeur Adwin de Kluyver. Tussen de vertoningen is er alle tijd om te wandelen, te fietsen, te eten en te drinken.

Podium Vlieland werkt bij het organiseren van de festivals en de zomerse openluchtvertoningen in de duinen vaak samen met vaste partners als de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer, Gemeente Vlieland, IDFA en Into The Great Wide Open.

Ook kun je in de zaal van Podium Vlieland regelmatig genieten van bijzondere theater- en muziekoptredens. Cabaretiers als Arjen Lubach, Micha Wertheim, Kiki Schippers, Diederik van Vleuten en Kirsten van Teijn proberen bij ons graag hun nieuwe materiaal uit. Ons eigen eilander folkduo Drijfhout vermaakt al jarenlang de badgasten met hun muzikale verhalen.

Zaal 1, Zaal 2 en Zaal 3

De warmrode Zaal 1 van Podium Vlieland heeft 56 stoelen en bevindt zich midden in de monumentale Dorpsstraat van Vlieland. In de foyer schenken we bier van Fortuna Vlieland en scheppen we het ijs van Min12.

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). In de zomer vertonen we bij mooi weer twee keer in de week in de openlucht in samenwerking met Staatsbosbeheer, de gemeente Vlieland, de Waddenvereniging en muziekfestival Into The Great Wide Open.

En dan hebben we nog onze Zaal 3. Wanneer de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat al bezet is, kunnen we tegenwoordig uitwijken naar de comfortabele bioscoopzaal van brouwerij Fortuna Vlieland. De brouwerij met filmzaal is gelegen op een spectaculaire plek in de duinen aan de Fortweg even voorbij de jachthaven, op 5 minuten fietsen van het dorp. De foyer biedt een breedbeeldpanorama op het duinlandschap, de Noordzee en de Waddenzee, vanuit de verte knipoogt de Brandaris. De zaal van Fortuna Vlieland telt 56 stoelen en is van alle bioscoopgemakken voorzien. 

Verhuur

Niets is te gek bij Podium Vlieland. Bedrijven die relaties toespreken of verrassen met een bedrijfsfilm, een presentatie van een nieuw product, een heisessie met film of muziek, families en vriendengroepen die een privéfestival organiseren, een eigen filmvoorstelling combineren met een bierproeverij; het kan allemaal. We adviseren u graag over de mogelijkheden of de invulling van een programma.

Boven de theaterzaal beschikt Podium Vlieland over een zestal geriefelijke kamers. Deze mini-appartementen zijn te huur voor mensen die tijdelijk op Vlieland werken. Neem hier alvast een kijkje.