filmfestival

De zomer van Zaal 2: GRATIS films in de openlucht

Iedere zaterdagavond is er tijdens de zomervakantie een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in de zaal van Podium Vlieland).

za 6 jul t/m di 27 aug Locatie: Openluchtbioscoop

Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland tijdens de zomervakantie iedere zaterdag een GRATIS toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (aanvang 21.30 uur en vol=vol).

Op zaterdag vertonen we steeds prijswinnende speelfilms en documentaires waarin de zee een hoofdrol speelt. Op 13 juli (aanvang 22.00 uur) en 10 augustus (aanvang 21.30 uur) geeft een expert van de Waddenvereniging een minicollege over actuele Wadden-thema’s. Ook draait in de zomerperiode steeds als smakelijk voorafje een korte compilatie van Waddendwaalfilms, een serie minidocumentaires die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Waddenvereniging.

Op dinsdag 27 augustus is er een extra gratis filmvoorstelling als opwarmertje voor het muziekfestival Into The Great Wide Open. Dan vertonen we de allerbeste concertfilms ooit gemaakt.

En wie op zaterdag niet naar de film kan of zin heeft in nog meer sfeervolle avonden in de openluchtbioscoop: iedere dinsdag is er – als het weer het toelaat – een betaalde voorstelling in Zaal 2. Entree €10. Kaarten verkrijgbaar via de kassa van Podium Vlieland of via deze website. Kijk in de agenda op onze site voor het programma.

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De filmvoorstellingen in de openlucht beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van de mini waddencolleges op 13 juli (22.00 uur) op 10 augustus (21.30 uur). Openluchttip: in Zaal 2 staan geen stoelen, dus neem een kampeerstoel (of iets anders om op te zitten) en een warme deken mee. Ook kijken we midden in de natuur en dat betekent dat er tijdens de voorstelling wel eens insecten rondvliegen die dol zijn op mensen. Smeer je dus in met antimuggenspul. En maak het nog gezelliger met een eigen drankje. Wel graag na afloop opruimen en het afval meenemen.

Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is 21.30 uur. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via deze website, op de dag van de voorstelling. Kijk dan even in de agenda welke locatie staat aangegeven bij de film.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland met steun van Staatsbosbeheer, Gemeente Vlieland, de Waddenvereniging, Into The Great Wide Open, Rederij Doeksen, Kampeerterrein Stortemelk, Hotel Zeezicht, Old Salt Gin, het Vlielandhotel en brouwerij Fortuna Vlieland.

Het volledige programma zien? Log dan in als Sleutelhouder.

vr 4 okt t/m zo 10 nov
Locatie: Zaal 1 4 midweken6 weekenden
filmfestival

Het Spannende Noorden

Het filmfestivalseizoen begint traditioneel in oktober en november met de spannendste Scandinavische drama's en thrillers.

vr 15 nov t/m zo 1 dec
1 midweek3 weekenden
filmfestival

Naar het Zuiden

Voor iedereen die behoefte heeft aan wat zon overwinteren we in november in Zuid-Europa en kozen we de mooiste films…

vr 6 t/m zo 15 december
2 weekenden
filmfestival

IDFA op Vlieland

Kom in december een weekend kijken naar documentaires van wereldklasse en ondertussen uitwaaien en ontspannen op een waddeneiland.

vr 20 dec t/m zo 5 jan
2 weekenden
filmfestival

Smakelijk Eten

Hoe kun je het jaar beter afsluiten óf beginnen dan met een portie heerlijke feelgoodfilms. Eind december en begin januari…

vr 10 t/m zo 26 januari
3 weekenden
filmfestival

De Eilanden van Goed en Kwaad

Kom in januari drie dagen eilandhoppen in de filmzaal met de mooiste en ontroerendste zoutwaterverhalen en waai ondertussen uit op…