De zomer van Zaal 2: GRATIS films in de openlucht

Staatsbosbeheer, Waddenvereniging, Waddenacademie, gemeente Vlieland en provincie Fryslân

Iedere donderdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (10 juli t/m 28 augustus) een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland).


Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland met steun van Staatsbosbeheer, de Waddenacademie, de Waddenvereniging, gemeente Vlieland en provincie Fryslân tijdens de zomervakantie iedere donderdag en zaterdag een GRATIS toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (20.00 uur en 22.30 uur, vol=vol).

Op het programma staan speelfilms en documentaires waarin echte Vlielander onderwerpen centraal staan: de relatie tussen mens en natuur, de invloed van toerisme en de leefbaarheid op een eiland. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, prachtige eilanden, ontroerende verhalen, best wel veel bos en nogal wat Wad. Voorafgaand aan elke hoofdfilm draaien we steeds een korte ‘Waddendwaalfilm’, in samenwerking met de Waddenvereniging.

Ook komen er onderzoekers van de Waddenacademie een korte lezing geven. Op 17 juli geeft marien ecoloog Katja Philippart voorafgaand aan een waddendocumentaire een kort college over schelpdieren (aanvang 22.00 uur). Op 28 juli is er een speciale voorstelling van de tragikomedie ‘De Vogelwachter’ (met Freek de Jonge!). Vogelonderzoeker Kees Camphuysen leidt de film in, na afloop is er een Q&A met regisseur Threes Anna (aanvang 21.45 uur).

LET OP: er kunnen vanwege de coronamaatregelen maximaal 150 bezoekers in het openluchttheater, we houden anderhalve meter afstand aan, onze medewerkers geven aan waar je kunt zitten. Alle films vindt u op onze website onder het kopje agenda. NB het is voor alle voorstellingen verplicht om te reserveren. Reserveren kan alleen op de dag van de betreffende voorstelling bij Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Of telefonisch: 0562 - 451154

Bekijk hier ons hele coronaprotocol

Zaal 2, de duizendsterrenbioscoop in de duinen

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De filmvoorstellingen op donderdag en zaterdag beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van 17 juli (22.00 uur) en 29 juli (21.45 uur). Warmhoudtip: in Zaal 2 staan geen stoelen, dus neem een kampeerstoel (of iets anders om op te zitten) en een warme deken mee. En maak het nog gezelliger met een eigen drankje. Wel graag na afloop opruimen en het afval meenemen.

Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is 20.00 uur en 22.30 uur. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via de agenda op deze website, Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Waddenvereniging, de Waddenacademie en met steun van de Gemeente Vlieland en Provincie Fryslân.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Podiumvlieland-buitenbioscoop2021-A5-v02.jpg

« terug naar de vorige pagina