theater

Vlieland Toen

VLIELAND TOEN is een theatrale lezing over de geschiedenis van het eiland. Aan de hand van heel veel uniek beeldmateriaal neemt geboren en getogen Vlielander Marian Woestenburg het publiek mee op een reis door de tijd.
Van de geboorte van het eiland te midden van water en wind naar de eeuwen die volgden waarin het Vlie, de zeestraat tussen Vlieland en Terschelling, toegang was tot een veilige ankerplaats en voorspoed naar Vlieland bracht. Toen het belang van de scheepvaart verdween, dreigde het eiland even ten onder te gaan, er werd zelfs een ontruiming overwogen, maar Vlieland richtte zich vorige eeuw weer op en groeide uit tot het prachtige eiland dat het nu is.
Marian Woestenburg is geboren op het eiland en voelt zich van jongs af aan erg verbonden met de geschiedenis van Vlieland. Vooral de maritieme geschiedenis heeft haar interesse. Al generaties lang woonden haar voorouders op het eiland en bevoeren zij de wereldzeeën. Met VLIELAND TOEN treedt zij nu in de voetsporen van Jan Houter die jarenlang historische lezingen verzorgde in Podium Vlieland. Voor haar lezing maakt Marian gebruik van zijn enorme archief.

Entree 12,50 euro p.p.

Agenda

  • wo 25 oktober tijd | 18:30 uur locatie | Zaal 1 Tickets
wo 26 juni
20:30
Locatie: Zaal 1 Verhalentheater
theater

Het verhaal van Vlieland – Marian Woestenburg

In ‘Het verhaal van Vlieland’ neemt rasverteller Marian Woestenburg het publiek mee in de geschiedenis van haar eiland. Ze vertelt…

za 29 juni
20:15
Locatie: Fortuna Vlieland Muziektheater
theater

De Wortel Schiet Door – Gerard Wortel en cellist Bas van Waard

Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties…

do 31 oktober
20:30
Locatie: Zaal 1 Psychiatrisch cabaret
theater

Aan mij zal het niet liggen – Marjolijn van Kooten

Na jaren te hebben getobd met angst en depressie is Van Kooten eruit: veel dingen lagen aan haar, maar sommige…